TR: Construccions sostenibles a Cornellà de Llobregat

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

octubre, 2022

Hèlix

Ciutadania

Tema

Educació, Habitatge i mobilitat

Tipus

Coneixements

Etiquetes

coneixement, Treball de Recerca

Idioma

Català

Autor/s

Laura Ballesta (Estudiant 2n Batxillerat - Institut Joan Miró)

Organització

Institut Joan Miró

Resum

La societat avança a ritmes insostenibles, sense ser conscients de la quantitat d’energia que malbaratem diàriament ni de l’esgotament dels recursos naturals del nostre planeta, l’única conseqüència a això és la destrucció del nostre món, cada vegada més ràpid i de forma quasi irreversible. Encara que som conscients del canvi climàtic i de la contaminació que provoquem, hem de començar a fer més accions sostenibles si el volem salvar.

Aquest fet va ser el que em va animar a fer el meu treball de recerca d’algun tema relacionat amb tenir cura del medi ambient o alguna manera de contribuir amb el planeta. Per una altra banda, m’agradaria estudiar arquitectura o disseny, per això quan em van parlar de l’arquitectura bioclimàtica i les Passivhaus a classe de tecnologia vaig tenir clar que aquest era el tema el qual volia investigar, ja que reuneix tots els àmbits que m’agraden.

Mai havia sentit parlar sobre aquest tipus de cases abans, era un tema totalment nou per mi. Després d’informar-me cinc cèntims sobre el tema, em va sorgir molta curiositat sobre ell i se’m van ocorre moltes preguntes que havia de resoldre.

Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 11. Ciutats i comunitats sostenibles.