TR: Dones impressionistes. Les oblidades.

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

octubre, 2022

Hèlix

Ciutadania

Tema

Cultura, Educació

Tipus

Coneixements

Etiquetes

coneixement, Treball de Recerca

Idioma

Català

Autor/s

María Robles Arjona (Estudiant 2n Batxillerat - Institut Esteve Terradas)

Organització

Institut Esteve Terradas i Illa

Resum

El feminisme és un tema que està a l’ordre del dia i ens afecta directament a tothom, en especial a les dones. Vivim en una societat patriarcal, en la qual anem avançant per a aconseguir la igualtat totalitària entre homes i dones i, tot i que encara queda molt camí per recórrer, cada vegada anem involucrant més a la dona en qüestions artístiques. Per això he escollit aquest tema, per poder, d’alguna manera, reivindicar el paper de la dona en àmbits en els quals predomina l’home.

El meu treball de recerca tracta sobre la vida, la obra i la visibilitat de tres dones burgeses pertanyents a la segona meitat del segle XIX les quals s’anomenen Mary Cassatt, Berthe Morisot i Eva Gonzalès, que van formar part del corrent artístic de l’impressionisme.

La tècnica impressionista em sembla fascinant, ja que la pinzellada solta i el joc de colors i de llums creen una obra elegant a la part que interessant. Aconseguir l’efecte d’un rostre perfectament definit a base de pinzellades imprecises és admirable i una de les tècniques més impressionants a ulls de la societat. Actualment, l’art està molt present a les nostres vides i, per tant, parlar d’art al meu TR em sembla una manera, petita, però una manera de poder donar visibilitat i valorar, més encara, l’art de la pintura i el do que tenen els artistes, de saber plasmar emocions, escenes o rostres de la manera en la que ho fan és un do, és un art.

Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 5. Igualtat de gènere.