TR: El fast fashion i el seu impacte

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

gener, 2023

Hèlix

Ciutadania

Tema

Educació

Tipus

Coneixements

Etiquetes

coneixement

Idioma

Català

Autor/s

Annia Espinales i Lucia Durán (Estudiants 2n Batxillerat)

Organització

Institut Esteve Terradas

Resum

Sabeu aquesta sensació d’angoixa quan llegeixes l’etiqueta d’alguna peça de roba que t’ha acabes de comprar on posa: “Made in China”, “Made in Afghanistan” , etc. Una tarda que vam estar parlant d’aquest mateix tema, vam decidir que el nostre treball de recerca hauria de tractar de tot el que envolta el fast fashion, tant per auto educar-nos com per a conscienciar a la gent de les terribles conseqüències que comporta aquesta indústria.
Sempre ens havia interessat l’àmbit de la moda, però mai ens havíem posat a informar-nos sobre la desfavorable indústria que n’hi ha darrere.
Quan vam començar a investigar sobre el tema ens vam parar a pensar, i vam arribar a la conclusió de que nosaltres ja sabem les terribles condicions de treball i les penúries que passen els treballadors que s’encarreguen de que tot funcioni. Simplement ho ignorem, perquè la societat es tan egoista que només mirem per satisfer els nostres capritxos i per les coses que volem i no necessitem.
Arribat aquest punt, no serem hipòcrites, ja que hem d’admetre que a pesar d’estar exposant l’egoismede la societat d´avui en dia, nosaltres també tenim culpa d’aquest gran però terrible tendència. Tots hem participat en un moment o altre per afavorint aquesta manufactura.
Alguna vegada hem comprat un bé que sense adonar-nos que pertany al Fast Fashion.
Tampoc ens enganyem, comprar en aquesta indústria en fàcil i assequible. Qui no vol comprar alguna cosa que no costi més de 20€ i que a sobre sigui d’una qualitat acceptable?