TR: Resistència bacteriana a través de la penicil·lina

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

gener, 2023

Hèlix

Ciutadania

Tema

Educació, Salut

Tipus

Coneixements

Etiquetes

coneixement, Treball de Recerca

Idioma

Català

Autor/s

Andrea Hernandez Poveda (Estudiant 2n Batxillerat - Institut Esteve Terradas)

Organització

Institut Esteve Terradas i Illa

Resum

Aquest treball tracta de la resistència bacteriana, però es centra en un antibiòtic en concret: la penicil·lina. Es veurà com fa la seva funció i com, després de les primeres aparicions de

característiques resistents, es va anar modificant per a poder ser eficaç. La resistència bacteriana, però, acaba mostrant les mateixes conseqüències tant en penicil·lines com en altres antibiòtics, és en aquest punt on podrem generalitzar i explicar tots el problemes, tant científics com socials, que ens porta.

Després d’un temps reflexionant-hi sobre el possible tema d’aquest treball, vaig acabar decantantme per la resistència antibiòtica; em semblava molt interessant i a més hi havia molta matèria de la que parlar ja que ocupa diversos camps d’estudi, tant científics com socials. A més, penso que és un tema important perquè la seva investigació és necessària per a poder evitar greus problemes en la societat i per avançar en la ciència. Així que aquests van ser els motius pels quals podeu veure el títol de Resistència bacteriana a través de la penicil·lina a la portada.

Objectiu de Desenvolupament Sostenible: 3. Salut i benestar.