Projecte iCity: Metodologia i report

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

març, 2024

Hèlix

Ciutadania, Administració

Tema

, Cultura, Educació, Habitatge i mobilitat, Medi ambient, Participació, Salut, Treball

Tipus

Metodologies

Etiquetes

coinnovació, ciutats intel·ligents, cultura digital, innovació

Idioma

Anglès

Organització

Citilab - Cornellà

Resum

iCity és un projecte europeu de foment de la cocreació de serveis d’interès públic per part de tercers en els espais de les smartcities o ciutats intel·ligents. Hi participen ecosistemes d’innovació oberta, com ara els Living Labs -laboratoris ciutadans d’innovació social com el Citilab— en tot el procés de co-creació amb les metodologies pròpies.

El projecte fa confluir la informació pública disponible (open data), les infraestructures i les tecnologies digitals, amb les necessitats de diversos agents per crear serveis d’interès públic. És un enfoc nou d’infraestructures obertes on les xarxes municipals disponibles de les TIC ja desplegades en l’espai urbà es fan disponibles i accessibles (especialment a les pimes) amb l’objectiu de maximizar el nombre de serveis desplegats d’interès públic.

Citilab va començar la seva tasca a iCity fent-se càrrec del paquet de treball metodòlogic per a la implicació dels usuaris (user engagement) i la dinamització del Living Lab en l’ecosistema d’innovació oberta de cada ciutat sòcia del projecte (Barcelona, Gènova i Bolonya).

Documents consultables: