Guia Laboratoris Ciutadans (català)

Enllaços d'interès

Fitxa

Data 1a. publicació

juliol, 2024

Hèlix

Universitat, Ciutadania, Empresa, Administració

Tema

Participació

Tipus

Metodologies

Etiquetes

innovació, laboratori ciutadà, cultura digital, Societat

Idioma

Català

Organització

Citilab - Cornellà

Resum

Aquesta guia vol apropar la innovació dirigida a la ciutadania pels responsables polítics i agents de canvi de les nostres ciutats. La iniciativa neix de la col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Citilab, recolzat sempre per l’Ajuntament de Cornellà, des de l’interès compartit d’aplicar noves metodologies centrades en la ciutadania per promoure la innovació.

Aquestes organitzacions han unit els seus recursos per crear aquesta guia, prenent com a referència la guia Citizen Driven Innovation, a Guide for City Majors de l’European Network of Living Labs, la xarxa europea de living labs, i World Bank. Citilab, membre de la ENoLL des del 2008, ha adaptat aquesta guia i en col·laboració amb la AMB comparteix el seu ampli conjunt d’experiències i coneixement amb els responsables públics de les ciutats de l’entorn metropolità i de tot el territori, per tal d’inspirar les seves futures accions.

Les següents pàgines exploren el concepte de Laboratoris Ciutadans, com un nou tipus d’institució que les ciutats estan començant a posar en marxa, per enfortir la capacitat d’innovació ciutadana, afavorint els processos participatius amb l’objectiu de resoldre els nous desafiaments de les ciutats.

Aquesta guia va ser entregada durant un esmorzar d’alcaldes dut a terme al Citilab.